Het is gelukt!

Anja van den Einden

Anja van den Einden

Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt door partners Heijmans, BAM, Eneco en Bouwmensen. Eind september gaf wethouder Kees Diepeveen het startsignaal voor de opbouw van de Ontdekhal in het voormalig tuincentrum De Minstroom aan de Gageldijk in Overvecht.
TEC Utrecht realiseert een broedplaats voor creativiteit en innovatie, waar kinderen en jongeren hun talent voor techniek kunnen ontdekken.

De bouwketen van Heijmans staan. Wanden in de grote hal zijn verwijderd, geplaatst of betimmerd. Een voorzet aan de entree is geplaatst. De lege entreeruimte heeft nu een kantoor, miva toilet, koel- en kastruimte en meterkast. De complete electriciteits- en waterinstallatie is aangelegd. Verwarming en koeling is aangelegd in de toekomstige workshopruimtes. Er is een heuse filmzaal!
De complete horeca – en gastenvoorziening is op maat in elkaar getimmerd. Alle meubilair staat strak in de lak! Het laatste dankzij de SROI partners via de gemeente en Mitros.

Dit alles dankzij het commitment, de professionaliteit en daadkracht van de projectleiders en bouwers. Vooral de motivatie en het plezier op de werkvloer heeft bijgedragen aan het succes en resultaat. Met grote flexibiliteit werd op ieder moment, of met welke andere vakgroep dan ook de beste oplossing “ever” bedacht. En zo kwam de magie van techniek in de box-in-box inrichting in de kassen tevoorschijn.

 

En nu van start!

Volgens plan start in de volgende fase de exploitatie van de Ontdekhal en zijn andere partners van TEC aan zet! Helaas speelt Covid-19 ons stevig parten, maar samen met scholen en de gemeenten komen we met slimme oplossingen. Als de scholen niet naar de Ontdekhal komen, gaat de Ontdekhal naar school!

Begin maart volgt een partnermeeting om gezamenlijk de koers te bepalen van TEC Utrecht, plannen te maken en van elkaars missie op de hoogte te blijven.

Heb jij een potentiële partner in je netwerk? We drinken graag een kop koffie!